Swedish

Be My Eyes

Ger syn till blinda och synskadade

Vad Be My Eyes handlar om

Be My Eyes skapades för att hjälpa blinda och synskadade. Appen består av ett globalt nätverk av blinda och synskadade samt seende volontärer. Be My Eyes fångar teknologins kraft med en mänsklig koppling för att föra seende till synskadade människor. Genom ett livevideosamtal hjälper volontärer blinda och synskadade användare med visuell assistans för uppgifter som sträcker sig från att matcha färger till att kolla om lamporna lyser eller förbereda middagen. Appen är gratis att använda och finns tillgänglig för både iOS och Android.

Video-undertexter (svenska)

Hur appen fungerar

När den blinda eller synskadade användaren söker assistans via appen skickar Be My Eyes notifieringar till flera volontärer. Appen fungerar genom att para ihop den blinda eller synskadade användaren med en seende volontär, baserat på språk och tidszon. Den första volontären som svarar på förfrågan kopplas till den specifika användaren och får live video från den bakvända kameran hos användarens smartphone. Ljuduppkopplingen låter användaren och volontären att lösa uppgiften tillsammans.

Hur du kan gå med

För att gå med i Be My Eyes, ladda ner Be My Eyes-appen från App Store eller Google Play, och anmäl dig som blind/synskadad användare eller seende frivillig.

Om du är en blind eller synskadad användare

Tänk dig Be My Eyes som ett verktyg som du kan använda närhelst du behöver det. Appen kopplar ihop dig med ett globalt nätverk av seende frivilliga, som är redo att hjälpa dig dygnet runt. Som blind eller synskadad, erbjuds du seende hjälp på mer än 180 språk, av mer än 1 miljon frivilliga. Be My Eyes tjänster är gratis och kräver bara en internetanslutning. Du kan ringa vid vilken tid på dygnet som helst, så många gånger som du behöver; det finns ingen gräns för samtalslängd eller antal samtal. Det stora antalet frivilliga innebär att de flesta samtal besvaras inom 30 sekunder.

Vanliga användningsområden

Du kan använda Be My Eyes för allting där du behöver hjälp av en seende. Här är några vanliga exempel på hur folk använder Be My Eyes:

1. Hitta försvunna eller tappade saker

2. Beskriva bilder, tavlor eller andra konstverk

3. Matcha eller beskriva färger

4. Läsa etiketter

5. Fixa datorproblem

6. Handla mat

7. Identifiera bäst före-datum på matprodukter

8. Bekanta sig med nya omgivningar eller navigera sig på ett nytt ställe

9. Skilja mellan olika föremål

10. Avgöra ankomst och avgång för kollektivtrafik

Specialhjälp-plattformen

Specialhjälp är en plattform inom Be My Eyes. Funktionen erbjuder direktkommunikation med ett företags kundtjänst som ett mer specialiserat och snabbare alternativ. Ett samtal genom Specialhjälp fungerar precis som ett vanligt Be My Eyes-samtal, enda skillnaden är att du, istället för att kopplas till en frivillig, kopplas du till ett företagsrepresentant. Den utbildade representanten kan svara på dina frågor och hjälpa dig med dina problem. Tjänsten är så klart gratis att använda.

Du kommer åt tillvalet 'Specialiserad hjälp' från hemskärmen. Att trycka på knappen 'Specialiserad hjälp' tar dig till en lista över tillgängliga företag i din region. Varje affärsprofil inkluderar beskrivningar av deras tjänster, öppettider och språk. Från företagssidan kan du ringa direkt till det utvalda företaget. Just nu är 'Specialiserad hjälp' endast tillgängligt i tolv länder för assistans med Microsoft-produkter eller tjänster.

"Första gången jag skulle använda Be My Eyes skulle vara för något vardagligt. Och jag tycker att det är det är som är fina med det - du kan använda det för allt i vardagen."

- Warren, synskadad användare från Storbritannien

"En av de grundläggande sakerna, genom vilket Be My Eyes har ändrat mitt liv, är att jag inte längre behöver vänta på att en seende person kommer förbi. Så nu är jag väldigt oberoende när det kommer till det, och jag får informationen jag behöver direkt."

Norbert photo
- Norbert, blind användare från Schweiz

Om du är en seende volontär

Om en blind eller synskadad Be My Eyes-användare behöver din hjälp får du en notis på din telefon. Om du är den första volontären som svarar på förfrågan blir du uppkopplad med den användaren. En envägs-videouppkoppling etableras mellan er två, vilket innebär att du kan var/vad den synskadade användaren riktar sin kamera mot och guida dem om nödvändigt.

Vi har ett stort antal volontärer som är ivriga att hjälpa, så var medveten om att du kanske inte blir den första som svarar, och du får kanske inte några samtal dagligen eller veckovis. Du får bara samtal under dagtid i din lokala tidszon mellan kl. 8 och 21.

Oroa dig inte om du är upptagen när du får ett samtal - en annan volontär besvarar det samtalet. För det andra, du behöver inte ha appen igång för att kunna ta emot samtal. Samtal kommer fram så länge du är inloggad på ditt Be My Eyes-konto.

Blinda och synskadade kan behöva hjälp med allt från att avgöra bäst före-datum till att hitta borttappade saker till att navigera okända platser och mycket mer.

"Att hjälpa genom Be My Eyes har gjort ett stort intryck på mig. Efter att jag har hjälpt någon känner jag mig munter och det påminner mig om att jag borde vara tacksam för allt i mitt liv varje dag. Jag är alltid gladare när jag använder Be My Eyes och kan hjälpa någon."

Sarah photo
- Sarah, volontär från Storbritannien

"Det får mig bara att må riktigt bra att leva i en tid när jag kan vara till hjälp för vem som helst - speciellt någon som jag aldrig har träffat, aldrig kommer att träffa, aldrig har träffat mig. Du vet bara att något du gjorde, som var så enkelt, kunde ha förändrat någon annans liv den dagen."

Jon photo
- Jon, volontär från USA

För att veta mer

Om du vill lära dig mer om Be My Eyes, besök Be My Eyes webbsida (endast engelska) eller kontakta oss på info@bemyeyes.com.

Håll dig uppdaterad

Press & Media

Jobbar du på en artikel om Be My Eyes? Behöver du en högupplöst version av företagslogotypen, produkt- eller teamfoton? Kolla in våra resurser.

Varumärkesresurser
Dela denna sida med dina vänner.
www.bemyeyes.com