Romanian

Be My Eyes

Aducem văzul nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere

Ce este de fapt Be My Eyes

Be My Eyes a fost creată pentru a ajuta persoanele care sunt nevăzătoare sau cu deficiențe de vedere. Aplicația este formată dintr-o comunitate globală de persoane nevăzătoare, persoane cu deficiențe de vedere și voluntari care văd. Be My Eyes captează puterea tehnologiei și conexiunile umane pentru a aduce vederea persoanelor afectate de pierderea vederii. Prin intermediul unui apel video, voluntarii furnizează asistență vizuală utilizatorilor nevăzători și celor cu deficiențe de vedere pentru sarcini care variază de la potrivirea culorilor, la a verifica dacă luminile sunt aprinse, până la pregătirea cinei. Aceasta aplicatie este gratuita si poate fi instalata atat pe un sistem iOS cat si Android.

Subtitrări video (Română)

Cum funcționează aplicația

Atunci când un utilizator nevăzător sau cu deficiențe de vedere solicită asistență prin intermediul aplicației, Be My Eyes trimite o notificare mai multor voluntari. Aplicația funcționează prin asocierea unui utilizator nevăzător sau cu deficiențe de vedere cu un voluntar văzător în funcție de de limbă și de fus orar. Primul voluntar care răspunde solicitării este conectat la utilizatorul specific și primește imagini video reale de la camera din spate a smartphone-ului. Conexiunea audio permite utilizatorului și voluntarului să rezolve sarcina împreună.

Cum te poți alătura

Pentru a te alătura comunității Be My Eyes, descarcă aplicația Be My Eyes din App Store sau Google Play și încrie-te ca un utilizator nevăzător/cu deficiențe de vedere sau ca un voluntar care vede.

Dacă ești un utilizator nevăzător sau cu deficiențe de vedere

Gândește-te la Be My Eyes ca un instrument pe care îl poți utiliza oricând ai nevoie. Aplicația te conectează cu o rețea globală de voluntari văzători, care sunt disponibili și gata să asiste în orice moment. Pentru utilizatori nevăzători sau cu deficiențe de vedere, asistența vizuală este oferită în mai mult de 180 de limbi de peste 1 milion de voluntari. Serviciile Be My Eyes sunt gratuite și necesită doar o conexiune la internet. Poți suna în orice moment al zilei, de oricâte ori ai nevoie; Nu există o limită pentru durata sau numărul de apeluri. Dimensiunea foarte mare a comunității de voluntari face ca la majoritatea apelurilor să se răspundă în termen de 30 de secunde.

Utilizări uzuale ale aplicației

Poți utiliza Be My Eyes pentru orice necesită asistență vizuală. Aici sunt câteva exemple uzuale cu modul în care oamenii folosesc Be My Eyes:

1. Găsirea obiectelor pirdute sau căzute

2. Descrierea imaginilor, picturilor sau a altor obiecte de artă

3. Asortarea sau descrierea culorilor

4. Citirea etichetelor

5. Rezolvarea problemelor legate de calculator

6. Cumpărături de produse alimentare

7. Identificarea datei de expirare pe produsele alimentare

8. Familiarizarea cu noi împrejurimi sau navigarea într-un spațiu nou

9. Distingerea între diferite articole

10. Determinarea momentului în care tranportul public ajunge sau pleacă

Platforma specializată pentru ajutor

Specialized Help este o platforma in cadrul Be my Eyes app. Caracteristicile aplicatiei ofera o comunicare directa cu agentul servicii clienti, ca o alternativa mai prietenoasa si rapida. Efectuarea unui apel prin Ajutorul Specializat funcționează exact precum un apel standard Be My Eyes, dar în loc să fii conectat cu un voluntar, vei fi conectat cu un reprezentant al companiei. Reprezentantul va fi pregătit și disponibil să răspundă la întrebări sau să te ajute cu soluții rapide și în profunzime în abordarea problemelor. Ca întotdeauna, este complet gratuit de utilizat.

Poți accesa opțiunea de Ajutor Specializat de pe ecranul principal. Atingând butonul "Specialized Help" poți accesa o listă de companii disponibile în regiunea ta. Fiecare profil de afacere va include descrieri ale serviciilor sale, orele de lucru și limbile în care se oferă suport. De la pagina companiei, poți efectua un apel direct către compania selectată. În prezent, Ajutorul Specializat este disponibil doar în doisprezece țări cu asistență pentru produsele sau serviciile Microsoft.

"Prima dată când am folosit Be My Eyes a fost pentru ceva cât se poate de obișnuit. Și cred că acesta este aspectul pozitiv al aplicației - o poți folosi pentru aspecte ale vieții de zi cu zi."

- Warren, utilizator cu vizibilitate redusă din Regatul Unit

"Unul din lucrurile importante, care s-au schimbat în viața mea prin Be My Eyes, este faptul că nu trebuie să aștept mereu până o persoană care vede vine prin preajmă. Așa că acum sunt foarte independent în ceea ce privește acest lucru, și primesc informațiile oricând am nevoie de ele."

Norbert photo
- Norbert, utilizator nevăzător din Elveția

Dacă ești un voluntar văzător

Dacă un utilizator Be My Eyes nevăzător sau cu deficiențe de vedere are nevoie de ajutorul tău, vei primi o notificare pe telefonul tău mobil. Dacă ești primul voluntar care răspunde solicitării, vei fi conectat cu acel utilizator. O conexiune într-o singură direcție va fi stabilită între voi doi, ceea ce înseamnă că poți vedea unde utilizatorul nevăzător sau cu deficiențe de vedere arată prin intermediul camerei și pe care îl poți ghida dacă este necesar.

Avem un număr substanțial de voluntari care sunt dornici să ajute, așa că trebuie să fii conștient de faptul că s-ar putea să nu fi primul care răspunde, și s-ar putea să nu primești apeluri zilnic sau săptămânal. Vei primi apeluri doar în timpul orelor de zi în funcție de fusul tău orar între 8 dimineața și 9 seara.

Te rugăm să nu îți faci griji dacă ești ocupat când primești un apel - un alt voluntar va răspunde apelului. În al doilea rând, nu trebuie să ai aplicația deschisă pentru a primi apeluri. Apelurile vor veni atâta timp cât ești conectat în contul tău Be My Eyes.

Utilizatorii nevăzători sau cu deficiențe de vedere ar putea avea nevoie de ajutor cu orice de la determinarea datelor de expirare până la găsirea obiectelor căzute sau la navigarea în locuri nefamiliare sau mult mai multe.

"Să ajut prin Be My Eyes a avut un impact profund asupra mea. După ce am ajutat pe cineva, m-am simțit foarte bucuroasă și mi-am amintit de asemenea că trebuie să fiu recunoscătoare pentru tot din viața mea în fiecare zi. Sunt de fiecare dată mai fericită când utilizez Be My Eyes și pot ajuta pe cineva."

Sarah photo
- Sarah, voluntar din Regatul Unit

"Mă face să mă simt foarte bine faptul că trăiesc într-o vreme când pot fi de orice ajutor oricui altcuiva - în special unor oameni pe care nu i-am întâlnit niciodată, nu îi voi întâlni niciodată, iar ei nu mă vor întâlni niciodată pe mine. Pur și simplu știi că ceva ce ai făcut care a fost atât de simplu ar fi putut schimba viața cuiva în acea zi."

Jon photo
- Jon, voluntar din Statele Unite ale Americii

Dacă vrei să afli mai multe despre Be My Eyes, vizitează site-ul Be My Eyes (doar în Engleză) sau contactează-ne la info@bemyeyes.com.

Rămâi la curent

Presă și Mass-Media

Lucrezi la o poveste Be My Eyes? Ai nevoie de o versiune hi-res a logo-ului companiei, de fotografii cu produsul sau echipa? Vezi resursele noastre.

Resurse de Brand
Împărtășește această pagină cu prietenii tăi.
www.bemyeyes.com