Norwegian

Be My Eyes

Gir blinde og svaksynte mulighet til å se

Hva Be My Eyes handler om

Be My Eyes ble laget for å hjelpe blinde og svaksynte. Appen består av et globalt samfunn av blinde og svaksynte, og seende frivillige. By My Eyes bruker mulighetene til teknologi og menneskelig kontakt til å bringe syn til personer med nedsatt syn. Gjennom en direkte videosamtale, kan frivillige hjelpe blinde og svaksynte brukere med visuell assistanse i oppgaver fra å matche farger til å sjekke om lysene er på, til å forberede matlaging. Appen er gratis å bruke og tilgjengelig på både iOS og Android.

Video Undertekst (norsk)

Hvordan appen fungerer

Når en blind eller svaksynt bruker ber om assistanse gjennom appen, sender Be My Eyes en varsling til flere frivillige. Appen fungerer ved å koble en blind eller svaksynt bruker med en frivillig basert på språk og tidssone. Den første frivillige som svarer på forespørselen kobles opp til den spesifikke brukeren og får se live video fra kameraet på baksiden av brukerens smarttelefon. Lydforbindelsen tillater brukeren og den frivillige å løse oppgaven sammen.

Hvordan du kan delta

For å bli en del av Be My Eyes samfunnet, last ned Be My Eyes appen i App Store eller Google Play, og registrer deg som en blind/svaksynt bruker eller som en frivillig med normalsyn.

Hvis du er en blind eller svaksynt bruker

Se på Be My Eyes som et verktøy til bruk når du trenger det. Appen setter deg i kontakt med et globalt nettverk av frivillige med normalsyn som er klare og villige til å hjelpe deg når som helst. Som en blind eller svaksynt bruker tilbys visuell assistanse på mer enn 180 språk av over 1 million frivillige. Be My Eyes' tjenester er gratis å bruke og krever kun internettforbindelse. Du kan ringe når som helst i døgnet, så mange ganger du ønsker; det er ingen begrensninger på samtalelengde eller antall anrop. Det er et massivt antall frivillige, noe som betyr at de fleste samtaler blir besvart innen 30 sekunder.

Vanlige bruksområder for appen

Du kan bruke Be My Eyes til alt som krever visuell assistanse. Her er noen typiske eksempler på hvordan folk bruker Be My Eyes:

1. Finne forsvunnede eller mistede objekter

2. Beskrive bilder, malerier eller andre typer kunst

3. Matche eller beskrive farger

4. Lese etiketter

5. Fikse dataproblemer

6. Handle dagligvarer

7. Identifisere utløpsdatoen på matvarer

8. Bli kjent med nye omgivelser eller finne frem på et nytt sted

9. Skille mellom ulike objekter

10. Finne ut når kollektivtransport ankommer og har avreise

Den spesialiserte hjelpeplatformen

Spesialisert hjelp er en plattform innenfor Be My Eyes appen. Dette gjør at du kan få direkte kontakt med en ansatt som kan hjelpe deg enda mer visuelt og gjerne raskere enn en frivillig kan. Å få hjelp gjennom spesialisert hjelp virker på samme måte som et vanlig Be My Eyes anrop, men istedet for å kobles med en frivillig, blir du koblet sammen med en representant fra Be My Eyes. Den trente representanten vil være klar for å svare på spørsmål og hjelpe deg med å takle problemer raskt og med gode løsninger. Som alltid er det helt gratis å bruke.

Du kan få tilgang til Spesialisert Hjelp via hjemmeskjermen. Ved å trykke på "Spesialisert Hjelp" knappen kommer du til en liste over tilgjengelige selskap i din region. Hver enkelt selskapsprofil vil inneholde beskrivelser av deres tjenester, åpningstid og tilgjengelige språk. På selskapets side kan du ringe dem direkte. For øyeblikket er Spesialisert Hjelp kun tilgjengelig i tolv land for assistanse med Microsoft- produkter og tjenester.

“Første gangen jeg brukte Be My Eyes var for noe som var helt normalt. "Og jeg tror det er det positive med det- du kan bruke det til hverdagslige ting."

- Warren, svaksynt bruker fra Storbritannia

"En av de viktigste tingene- som har forandret seg i livet mitt ved bruk av Be My Eyes, er at jeg ikke alltid trenger å vente til en person med normalsyn kommer forbi." Så nå er jeg veldig selvstendig og jeg får informasjon når enn jeg måtte trenge det."

Norbert photo
- Norbert, blind bruker fra Sveits

Hvis du er en frivillig med normalsyn

Hvis en blind eller svaksynt Be My Eyes- bruker trenger din hjelp vil du få et varsel på telefonen din. Hvis du er den første frivillige til å ta telefonen vil du bli satt i kontakt med brukeren. En enveis videokontakt vil bli satt i gang mellom dere, noe som betyr at du kan se hvor eller hva den blinde eller svaksynte brukeren peker kameraet mot og deretter veilede dem om nødvendig.

Vi har en betydelig mengde frivillige som er ivrige etter å hjelpe, så vennligst vær klar over at du kanskje ikke er den første til å svare. Det er heller ikke sikkert at du mottar samtaler daglig eller ukentlig. Du vil kun motta samtaler på dagtid i din lokale tidssone, mellom 08: 00 og 21: 00.

Ikke bekymre deg om du er opptatt når du mottar en samtale- en annen frivillig vil ta telefonen. Du trenger ikke å ha appen oppe for å motta samtaler. Telefonsamtalene vil gå gjennom til deg så lenge du er logget inn på din Be My Eyes- konto.

Blinde og svaksynte brukere kan trenge hjelp til alt fra å finne utløpsdatoer og lete etter ting brukeren har mistet eller hjelp til å finne frem på ukjente steder og så videre.

"Det å hjelpe gjennom Be My Eyes appen har gjort et stort inntrykk på meg. Etter jeg har hjulpet noen, blir jeg veldig glad, og det minner meg på å være takknemlig for alt i mitt liv hver dag. Jeg er alltid gladere, når jeg bruker Be My Eyes og kan hjelpe noen."

Sarah photo
- Sarah, frivillig fra Storbritannia

"Det får meg til å føle meg veldig bra at jeg lever i en tid, der jeg kan hjelpe andre - spesielt mennesker jeg aldri har møtt, aldri vil møte, de vil aldri møte meg. Du bare vet at noe du har gjort som var så lett kan endre noens liv for en dag."

Jon photo
- Job, frivillig fra USA

Hvis du vil lære mer om Be My Eyes, besøk Be My Eyes nettside (kun på engelsk), eller kontakt oss på epost info@bemyeyes.com.

Hold deg oppdatert

Presse og media

Jobber du med en Be My Eyes-artikkel? Trenger du en høyoppløst versjon av selskapets logo, produkter, eller foto av ansatte? Sjekk ut våre ressurser.

Merke ressurser
Del denne siden med dine venner.
www.bemyeyes.com