Hungarian

Be My Eyes

Látás "adása" vak és gyengénlátó embereknek

A Be My Eyes-ról

A Be My Eyes vak és gyengénlátó emberek számára lett létrehozva. A Be My Eyes világméretű közössége vakokból, gyengénlátókból és látó önkéntesekből áll. A Be My Eyes a technológia és az emberi kapcsolatok erejével "ad" látást a látóképességgel nem rendelkezőknek. Egy élő videóhívás segítségével az önkéntesek a látásukkal asszisztálnak a vakoknak és gyengénlátóknak különböző feladatok elvégzésében - színek felismerése, a világítás fel-és lekapcsolásának ellenőrzése vagy akár a vacsora elkészítése. Az applikáció ingyenes és elérhető az App Store-ban és a Google Play Áruházban.

Video felirat (Magyar)

Hogyan működik

Amikor egy vak vagy gyengénlátó felhasználó segítséget kér az applikáción keresztül, akkor a rendszer értesítést küld számos önkéntesnek. Az applikáció a nyelv és az időzóna figyelembevételével összepárosít egy vak vagy gyengénlátó felhasználót egy látó önkéntessel. Az első önkéntes felhasználó, aki válaszol a felkérésre, egy élő videóhívás keretében a szelfi kamera segítségével összeköttetésbe kerül a segítségkérő felhasználóval. Az önkéntes és a segítségre szoruló felhasználó így együtt, a hang segítségével oldja meg a feladatot.

Hogyan tudsz csatalakozni

A Be My Eyes közösséghez az applikáció letöltésével tudsz csatlakozni, melyet megtalálsz az App Store-ban és a Google Play Áruházban. Regisztrálhatsz vak/gyengénlátó felhasználóként vagy látó önkéntesként.

Ha vak vagy gyengénlátó felhasználó vagy

Úgy gondolj a Be My Eyes-ra, mint egy eszközre, amelyet bármikor használhatsz, amikor szükséged van rá. Az applikáció csatlakoztat egy világméretű, látó, önkéntes közösséghez, amelynek tagjai bármikor a rendelkezésedre állnak. Vak vagy gyengénlátó felhasználóként több, mint 180 nyelven kaphatsz segítséget több, mint 1 millió önkéntestől. A Be My Eyes szolgáltatás ingyenes és működéséhez csak megfelelő internetkapcsolatra van szükséged. Bármikor, bármilyen időpontban kezdeményezhetsz hívást, annyiszor, amennyiszer szükséged van segítségre. Nincs korlátozva, hogy hányszor vagy hogy milyen hosszan beszélsz. Az óriási méretű önkéntes közösségnek köszönhetően a legtöbb hívásra 30 másodpercen belül érkezik válasz.

Az applikáció használata

A Be My Eyes applikációt bármilyen tevékenységhez használhatod, melyhez vizuális asszisztációra van szükséged. Itt van néhány hétköznapi példa arra, hogy hogyan használják az emberek az applikációt:

1. Elveszett vagy leejtett tárgyak megtalálása

2. Képek, festmények, vagy más műalkotások leírása

3. Színek párosítása vagy leírása

4. Címkék felolvasása

5. Számítógépes problémák megoldása

6. Bevásárlás

7. Ételek lejárati dátumának megállapítása

8. Eligazodás új környékeken vagy navigálás új helyeken

9. Tárgyak megkülönböztetése

10. Tömegközlekedési eszközök indulási és érkezési idejének megállapítása

A Specializált Segítség felület

A Be My Eyes applikáción belül található a Specializált Segítség felület. Ez a funkció közvetlenül kommunikál egy vállalkozás ügyfélszolgálati munkatársával, amely egy gyorsabb, látásszempontból könnyebben kezelhető alternatíva. Egy hívás a Speciális Segítségen keresztül ugyanúgy működik, mint egy alapvető Be My Eyes hívás, csak itt egy önkéntes helyett egy ügyfélszolgálati munkatárssal leszel összekapcsolva. A képzett munkatárs rendelkezésedre fog állni, hogy a probléma gyors átlátása után a számodra legmegfelelőbb megoldást biztosítsa. Mint mindig, ez a szolgáltatás is teljesen ingyenes.

A Speciális Segítség funkciót a kezdőképernyőről érheted el. Érintsd meg a "Speciális Segítség" gombot, amely megmutatja a régiódon belüli elérhető cégek listáját. Minden cég profilja tartalmazza a szolgáltatásaik leírását, nyitvatartási idejüket és támogatott nyelveiket. A listáról közvetlenül indíthatsz hívást a céghez, amely felé kérdéseid vannak. Jelenleg a Speciális Segítség funkció Microsoft termékek és szolgáltatások esetében csak 12 országban érhető el.

"Ha első alkalommal használnám a Be My Eyes szolgáltatást, akkor valami hétköznapit csinálnék. És ez a jó ebben a szolgáltatásban - használhatod hétköznapi dolgokra."

- Warren, gyengénlátó felhasználó az Egyesült Királyságból

"Az egyik legfontosabb dolog, amelyet a Be My Eyes megváltoztatott az életemben, az az, hogy nem kell állandóan egy látó illetőre várnom. Szóval mostmár nagyon önálló lehetek, és akkor kaparinthatom meg a nekem kellő információt, amikor csak akarom."

Norbert photo
- Norbert, vak felhasználó Svájcból

Ha látó önkéntes vagy

Ha egy vak vagy gyengénlátó felhasználónak szüksége van a segítségedre, kapni fogsz egy értesítést a telefonodon. Ha Te vagy az első önkéntes, aki válaszol a felkérésre, akkor összeköttetésbe kerülsz a segítségre szoruló felhasználóval. A videóhívás közben Te láthatod hogy mit vagy merrefele mutat a vak felhasználó elülső kamerája és ha szükséges, eligazíthatod vagy segíthetsz neki.

Jelentős mennyiségű, segítőkész önkéntessel rendelkekezünk, így kérjük vedd figyelembe, hogy nem feltétlenül Te leszel az első, aki válaszol a felkérésre, illetve nem biztos, hogy naponta vagy hetente fogsz hívásokat kapni. A saját időzónádban csak reggel 8 és este 9 között fogsz hívásértesítéseket kapni.

Ha elfoglalt vagy és nem tudod fogadni a hívást, ne aggódj! Egy másik önkéntes fogja fogadni a felkérést. Az applikációnak nem kell megnyitva lennie, hogy hívásokat tudj fogadni. A hívásértesítéseket meg fogod kapni, amennyiben be vagy jelentkezve a Be My Eyes fiókodba.

A vak és gyengénlátó felhasználóknak sokféle segítségre lehet szüksége, például a lejárati idők megállapításától kezdve a leejtett tárgyakon át egészen az új helyeken navigálásig.

"A Be My Eyes-on keresztüli segítségnyújtás mély benyomást tett rám. Miután segítettem valakinek, nagyon fel voltam dobva és ez emlékeztett arra, hogy mindenért amim van, hálásnak kell lennem minden egyes nap. Mindig boldogabb vagzok, miután segíthettem valakinek a Be My Eyes használatával."

Sarah photo
- Sarah, önkéntes az Egyesült Királyságból

"Nagyon jó érzéssel tölt el, hogy egy olyan korban élhetek, ahol segítségül szolgálhatok bárkinek, bármiben - főleg egy olyan valakinek, akivel soha nem találkoztam és soha nem is fogok találkozni és viszont. Egyszerűen tudod, hogy valami számodra szimpla tevékenység valakinek akár az életét változtathatta meg arra a napra."

Jon photo
- Jon, önkéntes az Egyesült Államokból

Tudj meg többet

Ha többet akarsz tudni a Be My Eyes-ról, látogasd meg a weboldalunkat (csak angolul) vagy írj nekünk az info@bemyeyes.com email címre.

Maradj naprakész

Sajtó és média

Egy Be My Eyes cikken vagy történeten dolgozol? Nagy felbontású fotókra van szükséged a cég logójáról, a termékről vagy a csapatról? Akkor böngészd át a forrásainkat.

Márka arculat és forrás
Oszd meg ezt az oldalt a barátaiddal.
www.bemyeyes.com