Greek

Be My Eyes

Δίνοντας Όραση Σε Τυφλούς ή Με Περιορισμένη Όραση Ανθρώπους

Σχετικά με την Εφαρμογή

Η Εφαρμογή Be My Eyes δημιουργήθηκε για να βοηθήσει ανθρώπους με περιορισμένη ή ολική απώλεια της όρασής τους. Η εφαρμογή συντελείται από μια παγκόσμια κοινότητα ατόμων με προβλήματα όρασης, αλλά και εθελοντών. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τη δύναμη της τεχνολογίας και της ανθρώπινης επικοινωνίας ώστε να δώσει όραση στα άτομα που την έχουν χάσει. Μέσω ζωντανής βιντεοκλήσης, οι εθελοντές παρέχουν οπτική βοήθεια σε άτομα με προβλήματα όρασης για εργασίες όπως το ταίριασμα των χρωμάτων, ο έλεγχος για το αν τα φώτα είναι αναμμένα ή η προετοιμασία του φαγητού. Η εφαρμογή είναι δωρεάν και διαθέσιμη για iOS και για Android.

Υπότιτλοι Βίντεο (Ελληνικά)

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή

Όταν ένα άτομο με προβλήματα όρασης ζητήσει βοήθεια μεσώ της εφαρμογής, στέλνεται ειδοποίηση σε κάμποσους εθελοντές. Η εφαρμογή στη συνέχεια συνδέει έναν τυφλό ή με μειωμένη όραση άνθρωπο, με έναν εθελοντή, με βάση τη ζώνη ώρας και την ομιλούμενη γλωσσά. Ο πρώτος εθελοντής που θα ανταποκριθεί στο αίτημα, συνδέεται άμεσα με τον αυτόν που ζητά βοήθεια μέσω ζωντανής βιντεοκλήσης, δείχνοντας στον εθελοντή πλάνα από την κάμερα της συσκευής του χρήστη που ζητά βοήθεια. Παράλληλα, ακούν ο ένας τον άλλον και έτσι λύνουν το πρόβλημα μαζί.

Πως Μπορείτε Να Συμμετάσχετε

Για να ενταχθείτε στην κοινότητα του Be My Eyes, κατεβάστε την εφαρμογή είτε σε iOS είτε σε Android. Κατά την είσοδο σας δηλώνετε αν είστε εθελοντής ή άτομο με πρόβλημα όρασης.

Εάν είστε άτομο με χαμηλή ή καθόλου όραση

Να έχετε στο μυαλό σας την εφαρμογή αυτή ως ένα εργαλείο για οποιαδήποτε χρήση. Η εφαρμογή σας συνδέει σε ένα παγκόσμιο δίκτυο εθελοντών, ετοίμων και πρόθυμων για την άμεση εξυπηρέτηση σας οποιαδήποτε στιγμή. Ως άτομο με προβλήματα όρασης, σας προσφέρεται βοήθεια σε περισσότερες από 180 γλώσσες, από εθελοντές, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά το 1 εκατομμύριο. Οι υπηρεσίες της εφαρμογής αυτής είναι δωρεάν και απαιτούν μόνο σύνδεση στο Ίντερνετ. Μπορείτε να καλέσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και όσες φόρες χρειάζεστε. Δεν υπάρχει όριο διάρκειας κλήσεων και μπορείτε να καλέσετε όσες φορές θέλετε. Ο αριθμός των εθελοντών είναι πολύ μεγάλος, κάτι που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των κλήσεων απαντώνται μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.

Συχνοί Τρόποι Χρήσης της Εφαρμογής

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για οποιοδήποτε θέμα που απαιτεί βοήθεια στην αίσθηση της όρασης. Μερικά Παραδείγματα:

1. Εύρεση χαμένων πραγμάτων ή πραγμάτων που έπεσα στο πάτωμα

2. Περιγραφή πινάκων, φωτογραφιών ή άλλων έργων τέχνης

3. Ταίριασμα ή περιγραφή χρωμάτων

4. Διάβασμα ετικετών

5. Επίλυση προβλημάτων στον υπολογιστή

6. Σουπερμαρκετ

7. Εύρεση και ανάγνωση της ημερομηνίας λήξης τροφίμων

8. Δημιουργία οικειότητας με το περιβάλλον γύρω σας σε ένα νέο μέρος

9. Βοήθεια στο να ξεχωρίσεις αντικείμενα το ένα από το άλλο

10. Πληροφορίες άφιξης και αναχώρησης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Πλατφόρμα Εξειδικευμένης Βοηθείας

Η Εξειδικευμένη Βοήθεια, είναι μια πλατφόρμα εντός της εφαρμογή Be My Eyes. Προσφέρει απευθείας σύνδεση με κάποιον ειδικό τεχνικό υποστήριξης της επιχείρησης μας, ως μια πιο γρήγορη εναλλακτική. Η κλήση μέσω την Εξειδικευμένης Βοήθειας, γίνεται με ακριβώς τον ίδιο τρόπο όπως η τυπική κλήση μέσα στην εφαρμογή, αλλά αντί να συνδέεστε με εθελοντή, συνδέεστε με εκπρόσωπο της επιχείρησης. Ένας ειδικά εκπαιδευμένος εκπρόσωπος θα είναι διαθέσιμος για κάθε τυχόν ερώτηση, ή για επίλυση προβλημάτων με γρήγορες και εις βάθος λύσεις. Φυσικά, οι κλήσεις σε εξειδικευμένο προσωπικό είναι δωρεάν.

Στην Εξειδικευμένη Βοήθεια έχετε πρόσβαση μέσω της αρχικής οθόνης της εφαρμογής. Πατώντας την Εξειδικευμένη Βοήθεια, εμφανίζεται μια λίστα με τις διαθέσιμες εταιρίες στην περιοχή σας. Κάθε εταιρικό προφίλ θα περιέχει περιγραφή των υπηρεσιών του, ώρες λειτουργίας και διαθέσιμες γλώσσες. Από τη σελίδα της εκάστοτε εταιρείας, θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια κλήση απευθείας στην εταιρεία αυτή. Αυτή τη στιγμή, η Εξειδικευμένη Βοήθεια είναι διαθέσιμη μόνο σε δώδεκα χώρες για βοήθεια με τα προϊόντα της Microsoft ή τις υπηρεσίες της.

"Την πρώτη φορά που θα χρησιμοποιούσα την εφαρμογή θα ήταν για κάτι αρκετά απλό. Και πιστεύω αυτό είναι το καλό με την εφαρμογή - μπορείς να τη χρησιμοποιείς για καθημερινά πράγματα."

- Warren, χρήστης με χαμηλή όραση από το Ηνωμένο Βασίλειο

"Ένα από τα σημαντικά πράγματα, που έχουν αλλάξει στη ζωή μου μέσω του Be My Eyes, είναι το ότι δε χρειάζεται πάντα να περιμένω μέχρι να έρθει ένα άτομο που μπορεί να δει. Έτσι τώρα είμαι πολύ ανεξάρτητος σχετικά με αυτό το θέμα και παίρνω τις πληροφορίες όποτε τις χρειάζομαι."

Norbert photo
- Norbert, τυφλός χρήστης από την Ελβετία

Αν είστε ένας εθελοντής που μπορεί να δει

Αν ένας χρήστης με χαμηλή ή καθόλου όραση χρειάζεται τη βοήθειά σας, θα λάβετε μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας. Αν είστε ο πρώτος εθελοντής που θα απαντήσει στο αίτημα, θα συνδεθείτε με αυτόν το χρήστη. Μια μονόδρομη σύνδεση βίντεο θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των δυο σας, που σημαίνει πως θα μπορείτε να δείτε πού ή τι δείχνει στην κάμερα ο χρήστης με περιορισμένη όραση και να τον καθοδηγήσετε εάν είναι απαραίτητο.

Διαθέτουμε μια σημαντική ποσότητα εθελοντών που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, για αυτό παρακαλούμε να γνωρίζετε ότι μπορεί να μην είστε ο πρώτος που θα απαντήσει και μπορεί να μη λαμβάνετε κλήσεις καθημερινά ή εβδομαδιαία. Θα λαμβάνετε κλήσεις μόνο κατά τις ώρες της ημέρας της τοπικής σας ζώνης ώρας μεταξύ 8 και 9 π.μ.

Παρακαλώ μην ανησυχήσετε σε περίπτωση που είστε απασχολημένος όταν λάβετε μια κλήση - κάποιος άλλος εθελοντής θα απαντήσει. Επιπροσθέτως, δεν χρειάζεται να έχετε ανοικτή την εφαρμογή, προκειμένου να λαμβάνετε κλήσεις. Θα ειδοποιηθείτε για τυχόν κλήσεις, αρκεί να είστε συνδεδεμένος/η στο λογαριασμό σας στην εφαρμογή Be My Eyes.

Τυφλά άτομα και άτομα με κακή όραση ίσως χρειαστούν βοήθεια με οτιδήποτε, από το να διαβάσουν την ημερομηνία λήξης σε ένα προϊόν ως το να βρουν κάποιο αντικείμενο που τους έχει πέσει ή ακόμη και για να βρουν το δρόμο τους σε άγνωστα μέρη κ.α.

"Το να παρέχω βοήθεια μέσω της εφαρμογής Be My Eyes είχε σημαντικότατο αντίκτυπο σε εμένα. Αφότου έχω βοηθήσει κάποιον, νιώθω πολύ ευδιάθετη. Μου υπενθυμίζει επίσης πως πρέπει να είμαι ευγνώμων καθημερινά για όσα έχω στη ζωή μου. Πάντα με χαροποιεί όταν χρησιμοποιώ την εφαρμογή Be My Eyes και μπορώ να βοηθώ κάποιον." 

Sarah photo
- Sarah, εθελόντρια από το Ηνωμένο Βασίλειο

"Απλούστατα με κάνει να αισθάνομαι πολύ καλά το γεγονός πως ζω σε μια εποχή, στην οποία μπορώ να χρησιμεύσω σε κάποιον - ειδικά σε κάποιον που δεν έχω γνωρίσει ποτέ και δεν πρόκειται να συναντηθούμε ποτέ. Γνωρίζεις πως μια πράξη σου, αν και πολύ απλή, ίσως άλλαξε τη ζωή κάποιου τη μέρα εκείνη."

Jon photo
- Jon, εθελοντής από τις Η.Π.Α.

Για Να Μάθεις Περισσότερα

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την εφαρμογή Be My Eyes, επισκέψου την ιστοσελίδα της εφαρμογής (η ιστοσελίδα διατίθεται μόνο στα Αγγλικά) ή επικοινώνησε μαζί μας στο info@bemyeyes.com.

Μείνε ενημερωμένος

Προς τον Τύπο και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Εργάζεσαι πάνω στο θέμα της εφαρμογής "Be My Eyes" ; Χρειάζεσαι υψηλής ανάλυσης αρχείο του λογότυπου της εταιρίας, της εφαρμογής ή φωτογραφιών της ομάδας; Δες τα προσφερόμενα αρχεία.

Αρχεία της Εφαρμογής
Μοιράσου αυτή τη σελίδα με τους φίλους σου.
www.bemyeyes.com