Finnish

Be My Eyes

Näön tuominen sokeille ja huonosti näkeville ihmisille

Mistä Be My Eyes:issä on kyse

Be My Eyes luotiin auttamaan sokeita ja huonosti näkeviä. Äppsi koostuu sokeiden, huonosti näkevien ja näkökykyisten ihmisten maailmanlaajuisesta yhteisöstä. Be My Eyes hyödyntää teknologian ja ihmisyhteyden voimaa tuodakseen näkökyvyn näkövammaisten käyttöön. Suoran videoyhteyden avulla vapaaehtoiset tarjoavat sokeille ja huonosti näkeville visuaalista apua erilaisiin tehtäviin kuten esim. värien tarkistukseen, tarkistamaan ovatko valot päällä tai päivällisen valmistamiseen. Äppsi on ilmainen ja saatavilla sekä iOS:ille että Androidille.

Tekstitykset (Suomen kieli)

Kuinka äppsi toimii

Kun sokea tai huonosti näkevä käyttäjä pyytää apua äppsin kautta Be My Eyes ilmoittaa tästä useille vapaaehtoisille. Äppsi toimii yhdistämällä sokean tai huonosti näkevän käyttäjän vapaaehtoiselle perustuen kieleen sekä aikavyöhykkseeseen. Ensimmäinen vapaaehtoinen joka vastaa pyyntöön kytketään avun pyytäjään ja hän vastaanottaa suoran videokuvan käyttäjän älypuhelimen takakamerasta. Audioyhteys mahdollistaa sen että käyttäjä ja vapaaehtoinen ratkaisevat tilanteen yhdessä.

Kuinka voit liittyä

Liittyäksesi Be My Eyes yhteisöön lataa äppsi App Storesta tai Google Playstä ja kirjaudu joko sokeaksi/näkörajoitetuksi käyttäjäksi tai näkökykyiseksi vapaaehtoiseksi.

Jos olet sokea tai vajaanäköinen käyttäjä

Pidä Be My Eyes:iä työkaluna jota voit käyttää milloin vain sitä tarvitset. Äppsi yhdistää sinut globaaliin näkevien vapaaehtoisten verkostoon, jotka ovat valmiina avustamaan sinua milloin vain. Näköhaasteisille käyttäjille visuaalista apua tarjotaan yli 180 kielellä yli miljoonan vapaaehtoisen voimin. Be My Eyes palvelut ovat ilmaisia ja vaativat vain Internet-yhteyden. Voit soittaa mihin tahansa vuorokauden aikaan ja niin monta kertaa kuin tarvitset; Videopuhelujen pituuteen tai määrään ei kohdistu mitään rajoituksia. Vapaaehtoisyhteisön valtava koko tarkoittaa sitä, että useimpiin videopuheluihin vastataan 30 sekuntin sisällä.

Äppsin yleisiä käyttötapauksia

Voit käyttää Be My Eyes äppsiä mihin tahansa missä tarvitset visuaalista apua. Tässä on yleisiä esimerkkejä kuinka ihmiset käyttävät Be My Eyes äppsiä:

1. Kadonneiden tai pudonneiden tavaroiden etsimiseen

2. Kuvailemaan kuvia, maalauksia tai muuta taidetta

3. Täsmäyttämään tai kuvailemaan värejä

4. Etikettien lukemiseen

5. Tietokoneongelmien ratkaisemiseen

6. Päivittäisiin ostoksiin

7. Viimeisen käyttöpäivän löytämiseen ruokatuotteista

8. Tutustumaan uusiin ympäristöihin tai uusissa paikoissa liikkumiseen

9. Eri tavaroiden tunnistamiseen ja eroittamaiseen

10. Julkisen liikenteen saapumisien jä lähtöjen määrittämiseen

Spesialistiapupalvelualusta

Spesialistiapu on on alusta Be My Eyes äppsissä. Tämä ominaisuus tarjoaa suoran kommuniaation yrityksen asikaspalveluhenkilön kanssa näköystävällisempänä ja nopeampana vaihtoehtona. Spesialistiavun kautta videopuhelun soittaminen toimii täsmälleen samalla tavalla kuin normaali Be My Eyes videopuhelu, mutta vapaaehtoisen sijasta sinut kyhdistetään yrityksen edustajalle. Koulutettu asiakaspalvelija on saatavilla vastaamaan kysymyksiin tai auttamaan sinua ratkaisemaan asioita ripeästi ja syvemmin. Kuten aina palvelun käyttäminen on ilmaista.

Löydät spesialistiapuoption äppsin oletusnäkymästä. Napauttamalla "Spesialistiapu"-nappia saat listan saatavilla olevista yrityksistä alueellasi. Jokaisen yrityksen profiili sisältää kuvailun heidän palveluistaan, aukioloajoistaan ja tuetuista kielistä. Yrityksen sivulta voit muodostaa videopuhelun suoraan kyseiseen yritykseen. Tällä hetkellä spesialistiapu on tarjolla kahdessatoista maassa saadaksesi apua Microsoftin tuotteisiin ja palveluihin.

"Ensimmäisen kerran olisin käyttänyt Be My Eyes äppsiä johonkin tuiki-tavanomaiseen. Ja mielestäni tämä on hyvä piirre palvelussa - voit käyttää sitä arkipäiväisiin asioihin."

- Warren, huonosti näkevä käyttäjä Iso-Britanniasta

"Yksi tärkeä asia, jonka Be My Eyes on muuttanut elämässäni on se, ettei minun tarvitse aina odottaa kunnes näkökykyinen ihminen ilmestyy paikalle. Joten nyt olen hyvin itsenäinen, mitä tähän asiaan tulee ja saan informaation silloin kun sitä tarvitsen."

Norbert photo
- Norbert, sokea käyttäjä Sveitsistä

Näkökykyiselle vapaaehtoiselle

Jos näkövammainen Be My Eyes käyttäjä tarvitsee apuasi puhelimesi ilmoittaa siitä. Jos olet ensimmäinen vapaaehtoinen, joka vastaa pyyntöön, niin sinut yhdistetään tuohon käyttäjään. Yksisuuntainen videolinkki luodaan välillenne. Tämä tarkoittaa sitä että pystyt näkemään mihin näkövammainen käyttäjä osoittaa kameransa ja voit ohjata häntä tarpeen mukaan.

Meillä on todella paljon vapaaehtoisia, jotka ovat innokkaita auttamaan, joten ole tietoinen, että et välttämättä ole ensimmäinen joka vastaa avunpyyntöön, ja saattaa olla, että et saa soittoja päivittäin tai viikoittain. Sinulle ohjataan soittoja vain paikallisen aikavyöhykkeesi päiväaikaan aamu-kahdeksan ja ilta-yhdeksän välillä.

Älä huolehdi jos olet kiireinen vastaanottaessasi apupyynnön, sillä joku toinen vastaa siihen. Toiseksi äppsin ei tarvitse olla avoinna vastaanottaaksesi avunpyyntöjä. Avunpyynnöt löytävät tiensä puhelimeesi, kunhan olet sisäänkirjautuneena Be My Eyes tiliisi.

Näkövaimmaiset käyttäjät saattavat tarvita apuasi mihin tahansa. Esimerkiksi määrittämään tuotteiden viimeisiä käyttöpäiviä, etsimään tippuneita tavaroita tai navigoimaan ennestään tuntemattomissa paikoissa ja moneen muuhun asiaan.

"Be My Eyes äppsin avulla auttaminen on vaikuttanut syvällisesti minuun. Kun olen auttanut jotakuta tunnen oloni hyvin iloiseksi ja se myös muistuttaa minua olemaan kiitollinen kaikesta elämässäni joka päivä. Olen aina onnellisempi, kun käytän Be My Eyes äppsiä auttamaan jotakuta."

Sarah photo
- Sarah, vapaaehtoinen Isosta-Britanniasta

"Saan hyvää oloa siitä, että elän aikana, jolloin voin olla avuksi jollekin toiselle - erityisesti jollekin ketä en ole koskaan tavannut tai tule tapaamaan. Tiedät, että jokin näin yksinkertainen teko on voinut muuttaa jonkun elämää tuona päivänä."

Jon photo
- Jon, vapaaehtoinen Yhdysvalloista

Lisätietoja

Jos haluat tietää enemmän Be My Eyes äppsistä käy verkkosivuillamme (vain englanniksi) tai ota meihin yhteyttä osoitteeseen info@bemyeyes.com.

Pysy ajantasalla

Lehdistölle ja medialle

Työstätkö juttua Be My Eyes:istä? Tarvitsetko korkearesoluutioisen kuvan yrityksen logosta, tuotteesta tai tiimistä? Katso resurssejamme.

Brändiresurssit
Jaa tämä sivu ystävillesi.
www.bemyeyes.com