Dutch

Be My Eyes

Laat blinden en slechtzienden zien

Wat Be My Eyes is

Be My Eyes is gemaakt om mensen die blind of slechtziend zijn te helpen. De app bestaat uit een wereldwijde gemeenschap van blinde en slechtziende mensen en ziende vrijwilligers. Be My Eyes gebruikt de kracht van technologie en menselijke verbondenheid om mensen met een visuele beperking te helpen zien. Via een videogesprek voorzien vrijwilligers zowel blinde als slechtziende personen van visuele assistentie. Dit voor allerhande taken zoals het bij elkaar laten passen van kleuren, het bevestigen dat de lichten aan staan of het bereiden van eten. De app is gratis om te gebruiken en beschikbaar op zowel iOS als Android.

Video-ondertitels (Nederlands)

Hoe de app werkt

Wanneer blinde of slechtziende gebruikers hulp vragen via de app stuurt Be My Eyes een notificatie naar verschillende gebruikers. De app koppelt blinde of slechtziende gebruikers met ziende vrijwilligers op basis van taal of tijdzone. De eerste vrijwilliger die het verzoek beantwoordt, wordt verbonden met die specifieke gebruiker en ontvangt live videobeelden van de camera aan de achterzijde van de smartphone van de gebruiker. De audioverbinding stelt de gebruiker en de vrijwilliger in staat om de taak samen op te lossen.

Hoe u kan deelnemen

Indien je deel wil uitmaken van de Be My Eyes-community, kan je de Be My Eyes-app via de App Store of Google Play downloaden en je aanmelden als blinde / slechtziende gebruiker of als ziende vrijwilliger.

Indien je een blind of slechtziend gebruiker bent

Beschouw Be My Eyes als een hulpmiddel dat je kan gebruiken wanneer het nodig is. De app verbindt je met een wereldwijd netwerk van ziende vrijwilligers, die klaar staan om u ten alle tijden te helpen. Voor blinde of slechtziende gebruikers wordt visuele hulp aangeboden in meer dan 180 talen door meer dan 1 miljoen vrijwilligers. De diensten van Be My Eyes zijn gratis te gebruiken en vereisen enkel een internetverbinding. Je kan op elk moment van de dag bellen, zo vaak als je wil; Er staat geen limiet op de lengte van gesprekken noch op het aantal gesprekken. De enorme hoeveelheid vrijwilligers zorgen ervoor dat de meeste oproepen binnen 30 seconde beantwoord kunnen worden.


Waarvoor de app doorgaans wordt gebruikt

Je kan Be My Eyes overal voor gebruiken waar visuele assistentie voor nodig is. Hier vind je enkele vaak voorkomende redenen waarom mensen Be My Eyes gebruiken:

1. Gevallen of verloren voorwerpen terug vinden

2. Beschrijving van plaatjes, schilderijen of andere kunstvoorwerpen

3. Kleuren bij elkaar laten passen of beschrijven

4. Lezen van labels

5. Problemen met je computer oplossen

6. Boodschappen doen

7. Achterhalen van de houdbaarheidsdatum van eetbare producten

8. Jezelf vertrouwd maken in een nieuwe omgeving of jezelf wegwijs maken op een nieuwe plaats

9. Het onderscheid maken tussen verschillende items

10. Bepalen van aankomst- en vertrektijden van het openbaar vervoer

Het specialisten hulp platform

Specialistische hulp is een platfrom binnen de Be My Eyes app. Deze functie biedt directe communicatie met de klantenservice van een bedrijf als een meer vision-vriendelijk en sneller alternatief. Een gesprek maken via de Specialistische Hulp functie werkt exact hetzelfde als een standaard Be My Eyes oproep, maar in plaats van verbonden te worden met een vrijwilliger, wordt u verbonden met een bedrijfsvertegenwoordiger. Een getrainde vertegenwoordiger zal beschikbaar zijn om uw vragen te beantwoorden of u te helpen om problemen op te lossen op een snelle en grondige manier. Zoals altijd is de app volledig gratis te gebruiken.

Je kan de Specialistische hulp optie benaderen via het home / thuis scherm. Wanneer u drukt op de specialistische hulp knop, brengt dit u naar een lijst van beschikbare bedrijven in uw regio. Elk bedrijfsprofiel bevat beschrijvingen van hun services, openingstijden en ondersteunde talen. Vanaf de bedrijfspagina kan u rechtstreeks een verbinding maken met het geselecteerde bedrijf. Op dit moment is gespecialiseerde hulp slechts beschikbaar in twaalf landen en dit voor hulp bij Microsoft producten of diensten.

"De eerste keer dat ik Be My Eyes heb gebruikt, was voor iets heel alledaags. En ik denk dat dat het mooie ervan is dat je het voor alledaagse dingen kan gebruiken."

- Warren, slechtziend gebruiker uit het Verenigd Koninkrijk

"Een van de belangrijkste veranderingen in mijn leven dankzij Be My Eyes, is dat ik nu niet meer hoef te wachten tot er een ziend persoon langs komt. Hierdoor ben ik dus veel onafhankelijker en krijg ik informatie wanneer ik dat nodig heb."

Norbert photo
- Norbert, blinde gebruiker uit Zwitserland

Indien je een ziende vrijwilliger bent

Als een blinde of slechtziende gebruiker van Be My Eyes je hulp nodig heeft, ontvang je een melding op je telefoon. Ben je de eerste vrijwilliger die op de hulpvraag reageert, dan word je met deze gebruiker in verbinding gebracht. Dan wordt er een eenrichtings-videoverbinding gelegd tussen jullie twee├źn: jij kunt zien wat de camera van de blinde of slechtziende gebruiker ziet en je kunt hem of haar waar nodig aanwijzingen geven.

We hebben een groot aantal vrijwilligers die graag willen helpen, wees je er alsjeblieft van bewust dat je misschien niet de eerste zult zijn die de oproep beantwoordt en dat je niet dagelijks of zelfs wekelijks een oproep krijgt. Je ontvangt alleen een oproep als het in jouw tijdzone dag is, tussen 8 uur 's ochtends en 9 uur 's avonds.

Maak je niet druk als je niet in de gelegenheid bent de oproep aan te nemen - een andere vrijwilliger zal de oproep beantwoorden. Ook hoef je de app niet geopend te houden om oproepen te kunnen ontvangen. Oproepen komen binnen zo lang je ingelogd blijft bij je account van Be My Eyes.

Blinde en slechtziende gebruikers kunnen hulp nodig hebben bij allerlei dingen, van het bepalen van een houdbaarheidsdatum tot het terugvinden van een voorwerp dat gevallen is of de weg vinden op een onbekende plek en nog veel meer.

"Dat ik kon helpen via Be My Eyes heeft een grote indruk op me gemaakt. Nadat ik iemand geholpen heb, voel ik me heel opgewekt. Het herinnert me eraan dat ik dankbaar wil zijn voor alles wat ik in mijn dagelijks leven heb. Ik voel me altijd gelukkiger wanneer ik Be My Eyes gebruik en iemand kan helpen."

Sarah photo
- Sarah, vrijwilliger uit het Verenigd Koninkrijk

"Het geeft me een heel goed gevoel dat ik in een tijd leef waarin ik wie dan ook kan helpen - vooral iemand die ik nooit heb ontmoet en nooit zal ontmoeten. Je weet gewoon dat dit hele simpele dat jij gedaan hebt iemands leven kan hebben veranderd die dag."

Jon photo
- Jon, vrijwilliger uit de Verenigde Staten

Meer informatie

Als je meer wilt weten over Be My Eyes, bezoek dan de website (Engelstalig) of neem contact op via info@bemyeyes.com.

Blijf op de hoogte

Pers & media

Werk je aan een item of publicatie over Be My Eyes? Heb je afbeeldingen in hoge resolutie nodig van het logo, het product of het team? Bekijk hier wat we beschikbaar hebben.

Huisstijlmateriaal
Deel deze pagina met je vrienden.
www.bemyeyes.com