Bulgarian

Be My Eyes

Донасяне на поглед за слепи и хора с ниско зрение

Какво е Be My Eyes

Be My Eyes е създадено, за да помогне на слепи или хора със слабо зрение. Приложението е съставено от глобална общност от незрящи и хора със слабо зрение и зрящи доброволци. "Бъди Моите Очи" комбинира предимствата на технологиите и човешката връзка, за да донесе поглед на хората със загуба на зрение. Чрез видео разговор на живо, доброволците предоставят помощ на незрящи и потребители с ниско зрение за задачи, вариращи от съпоставяне на цветовете, проверка дали светлините са включени, до приготвяне на вечеря. Приложението е безплатно и е достъпно както за iOS, така и за Android.

Видео субтитри (български)

Как работи приложението

Когато незрящият или слабо зрящият потребител поиска помощ чрез приложението, Be My Eyes изпраща уведомление до няколко доброволци. Приложението работи, като комбинира незрящия или потребител с ниско зрение със зрящ доброволец въз основа на езика и часовата зона. Първият доброволец, който отговори на обаждането, е свързан с потребителят и получава видео на живо от задната камера на смартфона на потребителя. Аудио връзката позволява на потребителя и доброволеца да решат задачата заедно.

Как да се присъедините

За да се присъедините към общността Be My Eyes, изтеглете приложението "Бъди Моите Очи" от App Store или Google Play и се регистрирайте съответно като сляп/слабо виждащ потребител или като зрял доброволец.

Ако сте сляп или слабо виждащ човек

Считайте "Бъди Моите Очи" като инструмент, който да използвате винаги, когато имате нужда. Приложението ви свързва с глобална мрежа от зрящи доброволци, които са готови и желаят да ви помогнат по всяко време. Като незрящ или слабо виждащ потребител, визуалната помощ е достъпна на повече от 180 езика от над 1 милион доброволци. Услугите на "Бъди Моите Очи" са безплатни за използване и изискват само интернет връзка. Можете да се обадите по всяко време на деня, толкова пъти, колкото е необходимо; няма ограничение за продължителността или количеството обаждания. Благодарение на големият размер доброволци, на повечето обаждания се отговаря в рамките на 30 секунди.

Общи приложения

Можете да използвате "Бъди Моите Очи" за всичко, което изисква визуална помощ. Ето някои примери за това как хората използват "Бъди Моите Очи":

1. Намиране на изгубени или изпуснати предмети

2. Описване на снимки, картини или други произведения на изкуството

3. Сравняване или описване на цветове

4. Четене на етикети

5. Поправяне на компютърни проблеми

6. Пазаруване на хранителни стоки

7. Идентификация на срока на годност на хранителните продукти

8. Опознаване на нова среда или напътствия на ново място

9. Разграничаване на различни вещи

10. Определяне на пристигащи и заминаващи средства на обществения транспорт

Платформа за специализирана помощ

Специализирана помощ е платформа в приложението "Бъди Моите Очи". Функцията предлага директна комуникация с фирмен агент по поддръжка на клиентите като по-лесна и бърза алтернатива. Обаждането чрез Специализирана помощ работи точно като стандартно обаждане на "Бъди Моите Очи", но вместо да се свържете с доброволец, ще бъдете свързани с представител на компанията. Обученият представител ще бъде на разположение да отговаря на въпроси или да ви помогне да се справите с даденият проблем. Както винаги, тази услуга е напълно безплатна за използване.

Достъп до опцията Специализирана помощ е от началния екран. Натискането на бутона „Специализирана помощ“ ще ви даде достъп до списък на наличните компании във вашия регион. Всяка компания ще включва описания на предлаганите услуги, работен час и поддържани езици. От фирмената страница можете да се обадите директно на избраната компания. Понастоящем Специализирана помощ е налична само в дванадесет държави за помощ с продукти или услуги на Microsoft.

„Първият път, когато щях да използвам "Бъди Моите Очи", беше за нещо съвсем обикновено. И мисля, че това е хубавото в приложението - можете да го използвате за ежедневни неща."

- Уорън, потребител с ниско зрение от Обединеното кралство

„Едно от важните неща, които се промениха в живота ми чрез „Бъди Моите Очи“, е, че не винаги трябва да чакам, докато се появи зрящ човек. Така че сега съм много независим, що се отнася до това, и получавам информация винаги, когато имам нужда."

Norbert photo
- Норберт, сляп потребител от Швейцария

Ако сте зрящ доброволец

Ако сляп или слабо виждащ потребител се нуждае от вашата помощ, ще получите известие на телефона си. Ако сте първият доброволец, който отговори на обаждането, ще бъдете свързани с този потребител. Ще бъде установена еднопосочна видео връзка, което означава, че ще можете да видите къде или към какво слепият потребител насочва камерата си и да го упътите, ако е необходимо.

Имаме значителен размер доброволци готови да помогнат, така че имайте предвид, че може да не сте първият отговорил или да не получавате обаждания всеки ден или седмично. Ще получавате обаждания само в дневните часове на местната часова зона между 8:00 и 21:00 ч.

Моля, не се притеснявайте ако сте заети когато получите обаждане - друг доброволец ще отговори на нуждаещият се. Второ, не е необходимо приложението да е отворено, за да получавате обаждания. Ще можете да получавате обажданията, докато сте влезли в акаунта си "Бъди Моите Очи".

Слепите или слабо виждащи потребители може да се нуждаят от различен вид помощ. Примерите биха варирали от определяне на срокове на годност или намиране на изпуснати предмети, до упътване на непознати места и други.

„Възможността да помогна чрез "Бъди Моите Очи" оказа дълбоко въздействие върху мен. След като помогна на някого, се чувствам много жизнерадостна и това също ми напомня, че трябва да съм благодарна всеки ден за всичко в живота си. Винаги съм по-щастлива, когато използвам "Бъди Моите Очи" и мога да помогна на някого."

Sarah photo
- Сара, доброволец от Обединеното кралство

„Фактът, че живея във време, когато мога да бъда полезен на никой друг, ме кара да се чувствам наистина добре - особено когато този някой никога не съм го срещал, няма да срещна, и те няма да ме срещнат. Знаете, че нещо което сте направили и е толкова просто, може да промени нечий живот този ден."

Jon photo
- Джон, доброволец от САЩ

Научи повече

Ако искате да научите повече за "Бъди Моите Очи", посетете уебсайта (само на английски език) или се свържете с нас на info@bemyeyes.com.

Бъди усведомен

Преса и медии

Работите по история за "Бъди Моите Очи"? Нуждаете се от логото на компанията с висока резолюция, снимките на продукта или екипа? Вижте нашите ресурси.

Ресурски на марката
Споделете тази страница с приятелите си.
www.bemyeyes.com